De ce a dat in judecata Yahoo! reteaua de socializare Facebook


De ce a dat in judecata Yahoo! reteaua de socializare Facebook
Reprezentantii companiei multinationale Yahoo! au dat in judecata reteaua de socializare Facebook pe motivul incalcarii mai multor patente legate, printre altele, de publicitate si de protejarea vietii private.

Initial, cei de la Yahoo! au cerut un procent din veniturile Facebook pentru a rezolva aceasta problema.

"Suntem dezamagiti ca eforturile Yahoo! de a discuta cu noi s-au limitat la cateva discutii telefonice scurte... Ne vom apara puternic impotriva acestor actiuni confuze", au comentat cei de la Facebook, pentru CNBC.

Iata cateva dintre acuzatiile cuprinse in plangerea facuta de catre reprezentantii Yahoo:
- "Fara realizarile Yahoo!, site-uri precum Facebook nu ar putea sa beneficieze de vizite succesive ale vizitatorilor sau de venituri substantiale obtinute din publicitate".
- "Yahoo! a recunoscut ca utilizatorii site-ului sunt atrasi de catre serviciile gratuite, dar operatorii de site-uri au nevoie de o modalitate de obtinere a veniturilor chiar si atunci cand ofera servicii gratuite. Patentele de publicitate ale Yahoo! sunt metode eficiente de realizare a publicităţii sau genereaza anunturi publicitare care ii intereseaza in mod individual pe utilizatori".
- "Inainte de adoptarea de catre Yahoo! a patentului tehnologiei relationarii sociale in 2008, Facebook era considerat a fi unui dintre cele mai proaste site-uri de pe internet pentru publicitate".
- "Popularitatea optiunii News Feed este insa legata direct de incalcarea de catre Facebook a patentelor de personalizare Yahoo!".
- "Facebook se adreseaza in problema protejarii vietii private folosind patentele Yahoo! de protejare a vietii private."
- "De aceea Facebook datoreaza o mare parte din popularitatea sa in randul utilizatorilor de internet incalcarilor neautorizate ale patentelor Yahoo".

Sursa: Gandul.info

Trimiteți un comentariu