Satelitul american de marimea unui microbuz va cadea astazi pe Terra. (Video)


Oficialii de la NASA au revizuit vineri calculele privind caderea satelitului UARS (Upper Atmosphere Research Satellite), afirmand ca acesta este asteptat sa reintre in atmosfera Pamantului in jurul datei de 23 septembrie, cu o zi mai devreme decat se prognozase, a anuntat site-ul space.com . Satelitul de sase tone orbiteaza in stare necontrolata, iar Agentia Spatiala americana a admis ca reziduurile sale nearse ar putea ameninta anumite zone de pe glob.




Un satelit american de marimea unui microbuz va cadea pe Terra, vineri, insa traiectoria lui exacta nu este deocamdata cunoscuta, chiar daca NASA a anuntat ca dispozitivul va evita probabil America de Nord.

Regiunile potential vizate sunt cele din nordul tarii - Piemont, Lombardia, Val d'Aoste, Liguria, Trentino-Tirolul de Sud, Venetia si partea de vest a regiunii Emilia-Romagna, potrivit acestei institutii italiene.

"Este inca prea devreme pentru a prezice ora si zona revenirii in atmosfera cu o precizie mai mare", a adaugat NASA, care a promis ca va efectua masuratori mai precise in urmatoarele ore.

Trimiteți un comentariu