Aplicatiile IM scad castigul din SMS-uri al operatorilor


Aplicatiile IM scad castigul din SMS-uri al operatorilor
Aplicatiile de Mesagerie Instant au cauzat o pierdere estimata de 13,9 miliarde de dolari pentru operatorii globali de telefonie.

Practic, utilizatorii de smartphone au inceput sa se orienteze catre trimiterea de mesaje instant in detrimentul SMS-urilor. Si cum ar putea face altfel, cand Yahoo Messenger, Facebook Chat, Skype precum si alte aplicatii mai putin cunoscute sunt o adevarata mana cereasca? De ce? Aceste servicii folosesc traficul de date deja activat pe telefon.
De ce as mai plati eu, ca utilizator, 5-7 centi pentru fiecare 160 de caractere trimise, cand pot trimite un mesaj instant… gratis?

Avand in vedere gradul de profitabilitate foarte mare oferit de mesajele text, providerii se confrunta cu o problema destul de mare, fiind nevoiti sa faca ceva modificari la serviciile actuale daca nu doresc sa piarda aceasta piata.

"Fenomenul de Social Messaging a perturbat serviciile traditionale, iar venitul operatorilor in acest segment a scazut considerabil. Asocierea operatorilor cu dezvoltatorii de aplicatii si formarea unor colaborari extinse cu acestia, precum si pastrarea unor relatii stranse cu clientii sunt solutia operatorilor pentru a isi pastra statutul", spune Neha Dharia, analist consumer la Ovum.

Analizand situatia, segmentul de mesagerie text clasica este deja pierdut in randul utilizatorilor de smartphone. Nu va fi nimeni de acord sa plateasca in plus pentru un serviciu pe care il poate avea folosind deja internetul activ pe abonamentul sau.
Tot acest proces de trecere la social messaging are loc involuntar. Operatorii trebuie sa pastreze o relatie stransa cu clientii deja existenti, dar si cu cei noi si sa le ofere alte servicii, dupa preferinte, pentru a compensa aceste pierderi.

Ati auzit, da? Vodafone, Orange si Cosmote, aveti grija de clientii vechi, pentru ca odata pierduti nu se vor mai intoarce la voi. Bineinteles, pe de alta parte, operatorii de telefonie mobila romani cam stau linistiti din acest punct de vedere, avand in vedere ca numarul utilizatorilor de smartphone este inca foarte mic.

Apropo, voi ce folositi: iMessage, BlackBerry Messenger sau Whatsapp?
Sursa: Playtech

Trimiteți un comentariu

libris.ro carturesti.ro evomag.ro