Ce inseamna @. Arond ?

Semnul @ este cunoscut in ziua de azi de toata lumea. Oamenii seriosi ii zic “arond”, cei normali “coada de maimuta”, iar cei cu fite americanofone “at”. Avand in vedere ca unora li se pare deosebit de misto sa-l foloseasca atunci cand isi scriu numele, se cere o analiza detaliata a acestui semn.
@

Prezent:
In fiecare limba @ are o denumire stiintifica. La noi se numeste, banal, inodor si incolor, "arond".
Dar tot in fiecare limba, semul @ are si corespondent animalic: astfel la noi se numeste "coada de maimuta", la fel ca la unguri sau olandezi, de exemplu.
Altii, cu mai putina imaginatie ii zic "melc", bineinteles, pe limba lor – din aceasta categorie facand parte de exemplu italienii si francezii.
Posibil totusi ca nu lipsa imaginatiei sa cauzeze acest nume sec, ci faptul ca italienii si francezii sunt niste mancai, avand in vedere ca la ei se si consuma aceste animale.
Altii ii zic elefant (ha? ce elefantpoate trompa de elefant), altii vierme, altii coada de porc.
Cei mai lipsiti de imaginatie sunt, evident, rusii, care cica ii zic "caine". Dar la ce sa te astepti din partea rusilor, al caror singur motiv pentru care nu sunt in proportie de 100% alcoolici este faptul ca afacerile cu alcool sunt monopol de stat.
Pe de alta parte, cei mai inventivi sunt finlandezii, care-i zic "miukumauku", ceea ce s-ar traduce cu un fel de "miau-miau". Denumirea este intr-adevar foarte seaca, dar cuvantul "miukumauku" este demn de premiul Darwin pentru imbecilitate.

Concluzii:
Din acest studiu lipsit de sens reiese ca persoanele care folosesc acest semn in nick-urile de pe internet sau in chiar numele de scena sunt niste dobitoci.
De exemplu, daca cineva are nick-ul foarte sugestiv "@drian". Numele sau va suna citit in romana "Coada de maimuta drian", iar in finlandeza "Miukumauku drian".
Iar aici trebuie obligatoriu luata din nou in colimator Daniela Gyorfi, care nu demult avea numele de scena Daniel@, deci "Daniel coada de maimuta", nume care de altfel i se potriveste perfect.
Cu alte cuvinte, incetati fratilor si surorilor sa folositi semnul @ in nume. In afara faptului ca nu veti putea avea niciodata o adresa de mail normala (decat daca numele vostru se termina in @hotmail.com, @yahoo.co.uk, @gmail.com si asa mai departe), mai sunteti si penibili pana la extrema.
Sau, de fapt, continuati sa-l folositi, ca sa stim toata lumea cat sunteti de idioti.

Istoric:
Semnul @ a inceput sa fie folosit pe scara larga cu mult inaintea aparitiei adreselor de email, mai exact in secolul 18, cand, fie din lene, fie din motive comerciale, vanzatorii au inceput sa-si vanda produsele @ pretul de xxx bani.
Cu alte cuvinte, daca azi vedem la piata cartofi 40.000 lei/kg (habar n-am care-i de fapt pretul), pe atunci pretul era scris 1 kg de cartofi @ 40.000 lei.
Totusi, nu cred ca erau cartofii atat de scumpi, si nici leul nu sunt sigur ca exista.
Dar semnul @ e mult mai vechi. Inca din evul mediu se folosea la masurarea cantitatii si corespundea unei amfore.
Probabil ca dupa vreo 2 @ de vin, cei ce-l consumau erau @@@lalala, de acolo semnul.
Ce inseamna @. Arond ?

12 comentarii:

libris.ro carturesti.ro evomag.ro